Van Gemberknol naar Rabenhorst Gember Mix!

Hoe ziet het extractieproces van de gemberknollen (de basis voor de heerlijke Rabenhorst Gember Mix) er eigenlijk uit? Lees meer in onze blogpost.

 

De gemberknolletjes worden geplaatst in een diepe silo. Daar is een spuitmond aanwezig die het grove vuil en de aarde die zich bevindt op en tussen de gemberknollen verwijdert. De gereinigde knollen worden via een transportband in aparte pakketjes geplaatst. Portie voor portie worden ze overgebracht naar een speciale hakmolen. Deze hakmolen vermaalt de gemberknollen tot er een soort gemberpuree overblijft. De gemberpuree wordt vervolgens in meerdere lagen op de „perstafel“ geplaatst en het persproces kan beginnen.

Het resultaat is het licht verhitte Rabenhorst gember sap, die nog dezelfde dag op fles gaat!

Het productieproces is strak georganiseerd. Hierdoor wordt voorkomen dat extra verhitting nodig is of tussentijdse opslag van het product. Dit beschermt de ingrediënten van het sap, maar vooral de pit die gember mix sap moet gaan krijgen. Het gehele proces, van het verplaatsen van de gemberknolletjes door de hakmolen, tot het persproces, is niet geautomatiseerd. Er komt veel handwerk en spierkracht bij kijken. De gemberknollen worden met de hand in de hakmolen geplaatst en de gemberpuree wordt ook door onze collega’s op de perstafel geplaatst.
Tijdens het bottelen van de sap-mix worden zorgvuldig gekozen appeltjes, witte druiven en zongerijpte ananassen van topkwaliteit gemixt met de licht pittige smaak van de versgeperste gember.

Het resultaat is het aromatische Rabenhorst Gember Mix Sap. Koud of heet; een echte traktatie!

De verse gemberknolletjes:

Schoonspoelen van de gemberknolletjes:

Transport van de gemberknolletjes naar de speciale bakken