Filosofie

Een rijke traditie heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is een schat aan ervaring die het daardoor gemakkelijk maakt om je te focussen op de écht belangrijke zaken. Voor Rabenhorst staan de kernwaarden, oorsprong, duurzaamheid en kwaliteit duidelijk in het middelpunt van de dagelijkse activiteiten.

 

Oorsprong

De kerncompetentie van de Rabenhorst specialisten is de kennis over het beste in de natuur, hun werkstoffen en de optimale samenvoeging in het gezonde dieet. Het beste voor de mensen- geoogst uit de natuur.  Toegewijd aan de levensvisie “Weet wat goed is”

Om dit te bereiken hebben de experts van Rabenhorst de teelt van zuivere en natuurlijke grondstoffen gedurende lange tijd continu ontwikkeld en ondersteund. En er op die manier voor gezorgd dat ze zo voorzichtig mogelijk worden verwerkt in de eigen druivenpers.

Reeds in 1969 reikte Rabenhorst de eerste onderzoeksopdrachten uit aan de faculteit voor biologische landbouwwetenschappen van de universiteit van Kassel.

Hierdoor werd onze biologische gecontroleerde teelt voorloper lang voordat “Bio”in Duitsland een begrip werd.

 
 

Duurzaam ondernemen

Het begrip duurzaamheid loopt als een rode draad door het hele bedrijf van HausRabenhorst. De rekening is heel eenvoudig: duurzame economie is erop gericht het milieu en de hulpbronnen zo volledig mogelijk te beschermen.Dat is zeker ook in ons eigen belang. Alleen gezonde grond, zuiver water en schone lucht kunnen onze zelfopgelegde normen veiligstellen.

Sinds de oprichting van het bedrijf HausRabenhorst in 1805 tot aan heden is het bedrijfsbeleid en de interne organisatiestructuur gericht op duurzaam ondernemen. Elke dag doen we er alles aan om hier ons steentje bij te dragen.

1. 6 x per jaarkomt de werkgroep duurzaamheid bijeen om de kwaliteit te verbeteren
2. Exclusieve aankoop van groene stroom
3. Blijvende vermindering van het elektriciteits-, gas-, en waterverbruik
4. Programma voor afvalvermindering, strikte afvalscheiding en recycling van waardevolle materialen.
5. Bevordering van biologische contractteelt en support leveren aan boomgaarden
6. Langlopende leveringscontracten met boeren uit de regio

In 2010 ontving ons bedrijf de milieuprijs van de deelstaat Rijnland-Palts voor deze inspanningen.