De Rabenhorst-kwaliteit

Rabenhorst-sappen combineren altijd twee aspecten, de pure smaak en de kalmerende werking. In eerste instantie klinkt dat gemakkelijk maar het vereist niet alleen veel ervaring maar ook compromisloze toewijding aan de kwaliteit. Wat dat betekent, wordt uitgelegd op deze pagina!

Het is geen geheim hoe onze Rabenhorst-sappen hun premiumkwaliteit en hun unieke pure smaak krijgen- het is het resultaat van tientallen jaren ervaring. Bij Rabenhorst worden al meer dan 100 jaar alleen de beste grondstoffen met de grootste zorg en met alle denkbare inspanningen onder de strengste criteria verwerkt tot unieke natuurlijke direct sappen en vruchtensappen.

Alle wetenswaardigheden over de duurzame teelt, de strenge kwaliteitswaarborg, de zorgvuldige verwerking en de beschermende verpakkingsmaterialen van de Rabenhorst-sappen zijn hier te vinden.

 

 

Alleen de beste vruchten, duurzaam geteeld.

Alleen de beste grondstoffen worden verwerkt tot Rabenhorst-sappen. Daar kunt u zeker van zijn. Wij hechten veel waar

de aan de teelt en selecteren onze leveranciers volgens strenge criteria. Door een langdurige, persoonlijke relatie met onze telers en de langetermijncontracten met onze leveranciers kunnen we de eersteklas grondstoffen kopen die wij willen. Om de premiumkwaliteit van onze Rabenhorst-sappen te garanderen, gaan onze richtlijnen voor de inkoop van grondstoffen veel verder dan de wettelijke voorschriften. Hier is de meest duurzame mogelijke teelt vangrondstoffen belangrijk voor ons, waar mogelijk halen we deze uit de biologische landbouw. Bovendien gebruiken we alleen de hoogste kwaliteit van het fruit, zelfs als deze natuurlijk hun prijs hebben.

 

Lopende strenge laboratoriumcontroles

Voordat de grondstoffen worden verwerkt tot Rabenhorst-sappen, zijn ze onderhevig aan een strenge inspectie. De zorgvuldig uitgekozen vruchten worden onderzocht op typische fruitkenmerken zoals mate van rijpheid, kleur, smaak en aroma.

Fructose, zuren en de hoeveelheid vitamines worden exact bepaald. Daarnaast worden strenge laboratoriumtesten uitgevoerd om ongewenste schades uit te sluiten. Hiervoor heeft Rabenhorst een modern eigen testlaboratorium en werkt het samen met bekende partners.

 

 
 

Exclusief gebruik van directe sappen

Zodra de vruchten de kwaliteitscontrole met succes hebben doorstaan, vindt de zorgvuldige verwerking van de grondstof plaats. Het belangrijkste kenmerk bij de productie van de Rabenhorst-sappen is dat we zonder concentraten werken. We produceren alleen directe sappen en behouden zo de natuurlijke samenstelling van het direct geperste sap en de waardevolle ingrediënten.

In onze eigen persen komt de direct sap uit de eerste en dus beste persing. Door het gebruik van sap uit de eerste persing gaat er niets van de natuurlijk, gezonde voedingstoffen verloren. De kwaliteit van direct sap kun je dan ook vergelijken met olijfolie met de kwaliteit ‘Extra Virgine’.

 

 

Bijzonder voorzichtig bottelen

De geperste direct sappen worden op een uiterst voorzichtige wijze houdbaar gemaakt. Hiervoor gebruiken we een  pasteurisatie-proces waarbij het gisten van het sap wordt voorkomen door het sap te verwarmen bij de laagst mogelijke temperaturen( 80 -90° graden)

Op een speciale wijze worden de sappen gebotteld zodat het verwarmen van het product zo laag mogelijk wordt gehouden. Deze manier van bottelen zorgt er ook voor dat er nauwelijks zuurstof in het product zit waardoor kleur, smaak, geur en de waardevolle vitaminen en mineralen zoveel mogelijk behouden blijven.

 

 

Beschermende verpakkingsmaterialen

Rabenhorst brengt de natuur in het glas. Ons glas als verpakkingsmateriaal heeft bijzondere eigenschappen. Het beschermt onze producten tegen externe invloeden, zoals bv licht, zonder geur of smaak te beïnvloeden. Zo worden ook de vitaminen en inhoudsstoffen optimaal beschermd. Daardoor hebben de eersteklas Rabenhorst-sappen  als ze u bereiken precies dezelfde kwaliteit alsbij het verlaten van ons bedrijf.

In onze karakteristieke Rabenhorst amberkleurige glazen fles herkent u onze sappen direct op de plank en kunt u er zeker van zijn dat u hier altijd de juiste keuze kan maken.

Lees meer over de geschiedenis van Rabenhorst